Желаете ли да изпратите бюлетина?

Аератори за тревни площи

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
© www.viking-garden.com

Аерирането на тревните площи е процес на механично премахване на малки вертикални части от повърхността на тревата. Основната цел е да се намали уплътняването на почвата.
Косенето на моравата, както и разходките по нея спластяват тревата и по този начин се намалява аерацията в почвата.
Корените на растенията имат нужда от кислород, за да растат. Аерирането внася необходимия въздух в почвата и осигурява по-здравословна среда за развитието на тревата. Чрез него се премахват изсъхнали тревни стъбла и листа, които влошават достъпа на вода и въздух до почвата.

Ако забележите, че въпреки редовното поливане и торене, тревата линее, расте бавно и на места се появяват петна с оредяла трева, то значи вашата морава има нужда от аериране. За тази цел могат да се използват ръчни инструменти или специални машини. Ръчното аериране е трудоемка работа, но машините значително облекчават процеса, особено когато става дума за големи площи.
Аераторите биват ръчни, електрически или бензиномоторни. Разбира се, ръчните са най-евтини, а също и най-екологични, но при по-голям двор, по-добре е да използвате електричеки. Бензиновите най-често се използват за много големи площи- като например паркове.

Есента е най-подходящото време за аериране на тревата.
Добре е да запомните, че след аерацията трябва да се полее и ако има нужда да се повтори след две седмици.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти