Желаете ли да изпратите бюлетина?

Моторни триони

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 3 гласа)
© www.sharpeslawn.com

Какво трябва да знаем при избора на моторен трион?
Първо трябва да помислим за какво ще ни е необходима резачката. Според това и според честотата на употреба, трионите се разделят на битови или хоби, полупрофесионални или професионални.

Трионите от клас „Хоби” са подходящи за работа до около 20 часа на месец. Предназначени са за кастрене на овошки, оформяне на корони, рязане на дърва за огрев. Те са по-евтини и леки от професионалните.

Полупрофесионален клас триони са предвидени за около 8 - 10 часа работа на ден, но не ежедневно. Те са предназначени за обслужване на селски стопанства, частни гори и овощни масиви.

Професионален клас – трионите от този клас са подходящи за работа по 8 до 10 часа ежедневно през целия работен сезон, независимо от метеорологичните условия и надморската височина.

Моторните триони биват бензинови, електрически и аклумулаторни.

Бензиновите са с най-висока мощност и издържат на голямо натоварване. Сред тях има модели, които са подходящи както за домашна работа, така и за селско и горско стопанство.

Електрическите моторни триони са подходящи за употреба на места с ограничения на шума и в затворени помещения. Най-големите им предимства са тихият режим на работа и липсата на вредни газове, които се отделят при работата с бензиновите уреди.

Акумулаторните триони също са с ниско ниво на шум при рязане. Те са подходящи както за работа с малки дървета и храсти, така и за рязане на дърва за зимата.

Важен момент на който трябва да обърнете внимание при избора на моторен трион са функциите за обезопасяване на резачката. Също така много важен е и комфортът по време на работа, затова е добре да изберете уред с добро съотношение мощност-тегло.

Разбира се най-добре е при закупуването на резачка да се консултирате със специалист. Ако имате въпроси и се нуждаете от помощ в избора, обърнете се към: ПАО магазини.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти