Желаете ли да изпратите бюлетина?

Беседка в двора

Гласувай   
(Оценка 4.43 от общо 7 гласа)
© www.kharkov.all.biz

Несъмнено едно от най-приятните неща, на които може да се насладите във вашата градина е уютна беседка, на която да пиете кафето си, да обядвате или вечеряте с приятели или просто да си почивате в свободното време. Освен комфортна можете да направите беседката и красива, чудесно съчетаваща се с останалия интериор на вашия двор.
Беседката може да бъде открита или закрита. Ако изберете първия вариант ще може да я използвате само през топлите дни на годината, но пък ще се наслаждавате на прохлада в горещите летни вечери. Важно е обаче да я разположите на защитено, от вятъра, място.
Ако се спрете на закрита беседка ще може да я използвате през всеки сезон, като може да използвате свалящи се прозорци, които да поставяте когато има нужда.

От първосепенна важност е материалът, от който ще бъде изработена беседката.
Металните беседки най-често са изработени от ковано желязо и имат предимството, че са устойчиви на температурни амплитуди и повишена влажност.

Най-голямото преимущество на пластмасовите беседки е достъпната цена и тяхната лекота, което ги прави лесно преместваеми.
Недостатък е обаче, че ако се намира на място със силен вятър, той може да обърне пластмасовата постройка.

Друг вариант са каменните беседки. Те понасят всякакви климатични условия. Най-големият им плюс е, че през летните жеги, в тях винаги се запазва прохладно. Освен това в тях може да сложите печка или да си обурудвате място за барбекю.

Най-често срещаните са дървените беседки. Предимството им е, че са от естествен материал и лесно се съчетават с целия интериор на двора. Недостатъкът им обаче е, че са неустойчиви към климатични промени.

След като изберете от какъв материал да е изработена беседката е време да решите как да я направите максимално уютна и приятна за прекарване на времето в нея. Вътре може да поставите различни аксесоари, достатъчно голяма маса, удобни столове или пейки, на които може да разположите декоративни възглавнички за допълнителен комфорт.
За романтични вечери чудесно решение са градинските фенери.
Със сигурност беседката ще се превърне в едно от най-любимите ви места в къщата.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти