Желаете ли да изпратите бюлетина?

Избор на градински мебели

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
© www.thesmallgarden.com.au

Градината може да бъде място за релаксация, за забавление, място където да се порадваме на природата и да избягаме за мъничко от стреса наоколо.
За това е много важно да имаме удобни мебели, които ни създават чувство на комфорт и уют и ни гарантират приятно прекарване и пълноценна почивка.

Първите мебели, на които трябва да обърнем внимание са столове и маси. Те трябва освен да изглеждат добре и да са удобни, да бъдат стабилни.
В случай, че нямате беседка и не сте ги поставили под навес, трябва да помислите и за слънцезащитна тента или чадър.
Чадърът ще ви е нужен и около басейна в горещите летни дни.
Материалите, от които е изработен трябва да издържат на високи температури и влага.

Столовете могат да бъдат заменени от пейки, които могат да бъдат с различен дизайн и от различни материали, които да подхождат на останалото обзавеждане в градината. По тях може да разположите възглавнички, които освен удобство придават и допълнителна декоративна стойност.

Друга предпочитана мебел за плаж край басейна, а дори и да нямате такъв, е шезлонгът. Добре е да изберете сгъваем, тъй като това ще улесни съхранението му през зимата и с регулиращата се облегалка за допълнителен комфорт.

За още по-приятна почивка може разположите легло в градината. И тук вариантите за материали, от които да бъде изработено са много, както и възможностите за дизайн.

Може да обзаведете двора си и с мека мебел- диван, канапе, фотьойли. Те обаче трябва да са поставени под навес и също така да осигурите материали, с които да ги покривате, за предпазване през зимата. Желателно е да са със сваляща се тапицерия за по-лесно почистване.

Градинската люлка е още един елемент, от който не трябва да се лишавате в градината.
Най- важното при избора на градински мебели са материалите, от които да бъдат изработени.

Пластмасовите градински мебели са най - евтиния вариант. Те са лесни за почистване и поддръжка, освен това не е проблем, ако ги забравите непокрити по време на дъжд. Недостатъците им са, че не са сред най-удобните и имат сравнително кратък живот, тъй като се чупят лесно.

Градински мебели от дърво: Основното им предимство, е че са от естествен материал, по-красиви са и се вписват в останалия интериор. Освен това са много по-удобни. Сред най-предпочитаните са тиковите мебели, защото са много устойчиви на влага.
Освен това дървесината се обработва с байцове и лакове, за да не се напуква и да се удължи нейния живот, така че не трябва да се притеснявате ако изберете мебели от естествено дърво, които да поставите на открито.

Градински мебели от ратан: те определено изглеждат добре и са много актуални, но трябва да се предпазват от влага, като се прибират или пориват, когато не се използват.

Друг вариат са градинските мебели от метал. Те могат да бъдат от алуминий, ковано желязо, неръждаема стомана. Устойчиви са на климатични промени, поддържат се лесно и изглеждат добре. Единственият им недостатък, е че са по-тежки и по-трудно преместваеми.

Каквито и материали да иберете за вашите мебели, основното което трябва да ви води е практичността, удобството и лесната подръжка, за да можете максимално да се наслаждавате на почивката и приятните мигове във вашата градина.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти