Желаете ли да изпратите бюлетина?

Уникални градини

Гласувай   
(Оценка 4.33 от общо 6 гласа)
©

Разходката сред красива градина ни дарява със спокойствие, вдъхновение и доказано подобрява паметта и концентрацията.
Освен изобилието от цветове, като прибавим благоуханието на растенията и песните на птичките, човек се потапя в свят на хармония и вълшебство.
Вижте едни от най-красивите градини в света, които си срува да посетите. А ако нямате възможност, то нека се разходим из тях поне виртуално.

Градината Кавачи Фуджи край Токио, Япония

Градината е изключителна атракция, привличаща хиляди туристи от цял свят. В нея растат огромни дървета- лиани, достигащи до 15м. височина. Най-популярен е тунелът на глициниите. Най-подходящо време за посещението на Градината Кавачи Фуджи е през май.

Дубайска градина на чудесата

Невероятна цветна градина...в средата на пустинята. Там цъфтят над 45 милиона цветя, изградени са 4 км. алеи за разходка на посетителите сред цветния оазис, съставен от над 60 нюанса.
Създадени са най-различни фигури от цветя- пирамиди, автомобили...както и стена от рози, орхидеи и азалии дълга 800 метра.

Койкенхоф, Лисе, Холандия

Най-големият и най-известният парк в Европа. Обащата площ на това природно вдъхновение е 32 хектара, всяка година там се засаждат 4,5 милиона луковици лалета. В парка има над 2500 дървета от 87 различни вида. Койкенхоф е инетересен и за децата, за които има зоопарк, детски площадки, вятърна мелница. В парка се организира най-голямата изложба на лилии в света, фестивали на бромелиите, на орхидеите и др.

Градините Бутчарт, Ванкувър, Канада

Градините са частна собственост, намират се в семейното имение на семейство Бутчарт.
Всяка година в имението се засаждат над 1 милион цветя от 700 вида. Днес това вълшебно място се смята за национално историческо наследство.

Градините на Моне, Живерни, Франция

Намират се на около 80 км. северно от Париж и са дело на художника Клод Моне. Градината съчетава редки екзотични растения, едногодишни цветя, плодни и декоративни дървета. Една от най-атрактивни е Водната градина, обградена от плачещи върби и бамбукови туфи.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти