Желаете ли да изпратите бюлетина?

Орлови нокти - красиво цвете и полезна билка

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 4 гласа)
© www.free-stock-illustration.com

Орлови нокти представлява многогодишно увивано растение. Нарича се още лоницера или японски нокът. В традиционната китайска медицина като лечебно средство се използват листата, цветовете, стъблото и кората на растението. Може да бъде отгледано в градината, където често се използва за озеленяване на огради, беседки.

Орлови нокти се използва като силен имуностимулант. Притежава също така антивирусно, антиоксидантно и съдоразширяващо действие. Билката понижава кръвното налягане и забавя сърдечната дейност. Чаят от растението действа отхрачващо, противовъзпалнително, болкоуспокоително, предпазва черния дроб и стомашно – чревния тракт.

Самостоятелно или в комбинация с други билки, орлови нокти се прилага за лечение на вирусни инфекции, сърдечна недостатъчност, бъбречни и чернодробни заболявания, диабет, артрит, хипертония, отоци, кожни язви, повишена температура, обща слабост, някои видове рак. Използва се още за увеличаване на кърмата.

От билката може да се приготви извлек като се накиснат 2 чаени лъжички от растението в 250 мл. Вода за една нощ. Течността се прецежда и се приема в рамките на деня. Помага при маточни възпаления, миоми, стерилитет, бъбречни инфекции. Ефекта се засилва ако орлови нокти се смеси с живовлек или маточина. Комбинацията с канела се използва за лечение на настинка.

В съчетание с хризантеми, орловият нокът помага за спадане на високата температура и облекчаване на симптомите на вирусни заболявания.

Как да отгледаме японски нокът в градината.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти