Желаете ли да изпратите бюлетина?

Абутилон

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
© www.latin-wife.com

Абутилон (Abutilon) е вечнозелено дръвче, известно още като стаен клен. Цветовете му са с форма на камбанки в бяло, жълто, оранжево, розово, червено.
Цъфти от април до септември, а при стайна температура 12-15 градуса, цъфтежът му продължава и през зимата.

Абутилонът е бързо растящо растение. За да има хубава форма и да цъфти трябва редовно да се подрязва.

Място: Растението се нуждае от много слънце. През лятото може да се изнесе навън, а през зимата на светло и хладно място при темепература около 15 градуса.

Поливане: през лятото, поливането трябва да бъде обилно, а през зимата да се сведе до минимум.

Пресаждане и торене: През пролетта абутилонът е добре да се пресъди в градинска пръст, богата на хранителни вещества. Добре е също така да се наторява всяка седмица в периода на цъфтеж, а през зимата, торенето да се спира.

Размножаване: Желателно е да се подновява през няколко години, чрез вкореняване на разници във вода или в мокър речен пясък.

Възможни вредители: листни въшки, акари, белокрилки. За да се преборите с тях, трябва да отстраните поразените части на растението, да го измиете със сапунена вода и да напръскате с предпазен прапарат.

Ако листата, цветовете или пъпките на абутилона опдват, възможните причини затова са: сух въздух в помещението, изсъхване на почвата или преполиване.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти