Желаете ли да изпратите бюлетина?

Цветя, подходящи за спалнята

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 4 гласа)
© www.blog.kuteclothes.com

Смята се, че всяко растение излъчва определена енергия. Освен като декоративен елемент в стаята, цветето може да зареди помещението с настроение, да бъде закрилник на дома ви, стига да направите правилния избор на растение и да го поставите на точното място.

Особено важна е енергията, в стаята, в която спим.

Кои цветя се смята, че са подходящи за спалнята?

1. Камелия – Тази красавица е елегантна украса за спалнята. Ако цветовете й са в червен цвят, те зареждат с положителна енергия. Но най-ценното им качесто е липсата на мирис. Това е важно за по-чувствителните хора, а и в тази стая прекарваме около 8 часа в сън, така че не е добре да има аромати, които може да ни подразнят.

2. Хлорофитум – това привлекателно стайно растение има способност много успешно да пречиства въздуха от вредни синтетични частици и микроорганизми и с това помага за по-пълноценна почивка.

3. Алое – Смята се, че алоето помага за сваляне на напрежението натрупано през деня и предпазва дома от нещастни случаи.

4. Спатифилум – той освен, че активно пречиства въздуха, успокоява и помага за здрав сън.

5. Мушкато – растението отделя активни вещества, които убиват стафилококите и стрептококите. Освен това, помага при безсъние, което го прави особено подходящо за спалнята.

6. Драцена – тя създава приятен климат, внася хармония и положителна енергия. Полезна е както за спалнята, така и за всяка стая в дома.

7. Теменужка – тя премахва нервното напрежение, помага да се избавим от мрачното настроение, създава чувство на удовлетвореност, особено розовите и червените цветове.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти