Желаете ли да изпратите бюлетина?

Подготовка на градината за зимата

Гласувай   
(Оценка 5.00 от общо 2 гласа)
© www.lenta-ua.net

Последните топли дни през есента, когато градината е изпъстрена с изобилие от багри са най-подходящото време да подготвим растенията за посрещане на зимата.
През есента коситбите на тревата се разреждат като последното й косене трябва да бъде към края на октомври - средата на ноември.
Добре е също така тревната площ да се натори с комбиниран тор NPK (азот, фосфор, калий)около 20 кг.на декар площ и да се „разреше” с гребло- вертикур. По този начин се премахват мъхове и плевели, като целта е да се увеличи достъпът на кислород и хранителни вещества до почвата.
Една от ежедневните ви задачи през есента е събирането на опадалите есенни листа.

При храстите тези, които цъфтят от пролетта до лятото се подрязват през есента. А тези, които цъфтят през лятото до есента, напролет. Торенето на храстите се извършва заедно с това на тревата и със същите количества тор. След това задължително е да полеете обилно.
За храстите е препоръчително да се пристегнат с канап или връв, за да се предпазят клонките от пречупване от вятъра и снега.

При розите е добре да натрупате около 15 см. почва в основата им, която да ги предпазва от студа.

Грижата за декоративните дървета включва да отстраните пречупените клонки и да наторите.

Последната стъпка от подготовката на вашата градина за зимата е да засадите подходящи студоустойчиви растения, които да красят двора ви през снежните месеци. Два такива вида са: Юниперус (Juniperus) и Италиански седум (Sedum hispanicum).
Също така: Пираканта, Физокарпус и др.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!

www.za-gradinata.com
Designed by: Kiril Semkov
Developed by: Rosen Ivanov
© 2019 Author: , G+ | Поверителност | Контакти